недеља, 2. јул 2017.

Otkrivanje imena duha pomoću Tarot karata

Magija se izvodi uz pomoć duhova, a jedna od najvažnijih stvari u tom radu je znati ime duha. Duhovi nekad direktno kažu svoje ime, a nekad moramo sami da ga otkrijemo. Uidja table, visak i mnogi drugi načini se koriste da se otkrije nečije ime. Veštice su jednostavno pragmatične i usvajale su različite metode da to postignu, bitno je bilo samo da daju efekta. Tarot je tako prihvaćen od mnogih veštica i  iz vremena dok veštičarstvo u većini slučajeva nije postalo new age politički korektna religija, ostalo nam je dosta tehnika koje se još uvek primenjuju u tradicionanim kovenima. Jedna od takvih tehnika je i otkrivanje imena nekog duha, najčešće je to korišteno za otkrivanje imena veštičijeg duha pod nazivom familijar (pomoćni duh) pomoću Tarot karata. Svaka tarot karta se može odnositi na zvuk, slovo i smer u prostoru. U ovom slučaju koriste se sledeći odnosi karata i slova:


Poželjno je da neko ima iskustvo magijskog rada i rada sa duhovima pre korištenja ove tehnike. Karte se mešaju do onog momenta dok duhovi ne daju znak da je vreme da se prestane sa mešanjem i da se preseče špil. Zato ne bi trebalo žuriti, već čekati da se stvari „dese“.

Karte se postavlju sa vrha tako da prvi red ima 7 karata postavljenih sa desne na levu stranu. Drugi ima 5 karata isto poslaganih sa desna na levo i treći red ima samo jednu kartu. U praksi jedna takvo otkrivanje imena, korišten je Dragon Tarot špil, bi izgledalo na sledeći način:




Prvi red : Kraljica Pehara, Trojka Novčića, Dvojka Mačeva, Atu Mag, Petica Novčića, Vitez Novčića Šestica Pehara
Drugi red: Atu Svet, Petica Mačeva, Desetka Novčića, Petica Pehara, Petica Štapova
Treći red: Obešeni zmaj (odgovara Obešenom čoveku u drugim špilovima)
Kada se upotrebe gornje tabele dobije se sledeći niz slova:

ZRZMILY
TAShThW
A

I iz toga možemo da izvučemo ime duha, u ovom slučaju recimo bi to moglo biti  ZRZMILY-TA-ShThWA

Crtice izmedju su stavljene kako bi ime delovalo lakše za izgovor, a mesto gde ćete ih staviti se odredjuje po sluhu i osećaju za ritam. Ova tehnika je data za engleski jezik, pa se izgovor i prilagodjava tome. Duhovi nekad imaju imena koja su znatno različita od našeg jezika. Tako da će nam obićno zvučati veoma čudno, aliu ono što dobijemo je najbliže onome kako bi to ime zvučalo nama kad prebacimo ime duha na naš jezik. Zato se probaju različiti izgovori dok se ne oseti da je ime ono pravo i da duh odgovara na njega. Kada se jednom uspostavi komunikacija sa duhom može se pitati da nam da kraće ime kojim sa njim možemo komunicirati. 

Нема коментара:

Постави коментар